mandag den 31. oktober 2011

The Golden Circle and graduation!

Godaften ! Lige en lille update her fra Island. Det går stadig super på arbejdet - vi er ved at forberede os til julemarkedet den første weekend i December hvor vi skal sælge alle vores flotte sager. I weekenden var de to tyske tøser og jeg en tur ud og se Island vi tog på tur til "The Golden Circle" som inbefatter: National parken Þingvellir, vandfaldet Gullfoss og den active gejser dal Haukadalur hvor gejserne Geysir og Strokkur er. Det var en super tur - dog med blæst og regn men det er hverdag heroppe så det det kunne ikke forhindre os i noget :)
Jeg har nogle billeder fra turen herunder:


Her ses Kete, mig og Kathi foran et stort krater fyldt med vand:




Her hopper vi foran et lille bassin ved en elv som hedder "Drekkingarhylur" som betyder "Druknehullet" . I gamle dage druknede man kvinder, som havde ombragt deres børn eller ægtefælle. Puha! 






Her ses jeg foran det vidunderlige vandfald Gullfoss. Det er simpelhen den vildeste følelse at nærme sig de store vandfald heroppe. Man kan se vanddampen, høre larmen og bare se alt det vand fosse ned. Det er så stort og mægtigt! Vandfaldene heroppe er mine yndlings!



Og mig igen - foran det store krater. Feeling so small!


Her er vi med vores seje "jeep" - den havde frækt zebra betræk på sæderne! Real adventure!



Dette billede er fra nationalparken. Jeg kigger ned fra de enorm store fjeldvægge - igen, man føler sig så lille! 



Her står vi foran den endnu aktive gejser "Strokkur". Vente vente vente indtil den springer!


OG BOOOM! Så kom den endelig..... Virkelig impornerende syn :)




Det gode ved Reykjavik er, at kulturlivet er så stort og hver dag er der mange gratis koncerter og andre kulturelle ting man kan deltage i. Hver søndag spiller et jazz band på et af diskotekerne og jeg er simpelthen blevet så vild med det :) Jeg skal helt sikkert høre dem igen på søndag! Bandet er islandsk og hedder "Sunnujazz".

Puha og endelig er jeg blevet "rask" efter 3 uger med konstant tør hoste. Jeg var til lægen og hun sagde at det måske kunne være astma - men HELDIGVIS er jeg stoppet med at hoste nu. Jeg skal virkelig vænne mig til at man skal betale for at gå til lægen heroppe, det er ligefør jeg ikke ville afsted fordi jeg skulle betale. haha. Men selvfølgelig får jeg pengene tilbage fra min forsikring.. Men alligevel . Danmark er nu bedst på nogle områder!! :)


Igår sad jeg og knoklede med min afsluttende prøve i Islandsk. Første side ses herunder:


Og idag fik jeg så ENDELIG mit diplom og kan nu officielt snakke islandsk.. haha. På billedet ses Tim og jeg meget stolte med vores diplomer. 



Og som afslutning havde vores kennari (lærer) købt flatkökur og hangikjöt (fladbrød lidt ligesom pandekager og røget lammekød - meget meget islandsk). Det smager nu godt nok :)


mmhhhh...... Og vores lærer havde da også lige købt en STOR lækkert chokoladekage som ses forrest i billedet.




Julestemningen sniger sig langsomt ind allesteder heroppe - nok ligesom i lille DK. Jeg er begyndt at høre julemusik, jeg kommer helt sikkert til at savne den danske jul. Men mon ikke min søde mor kan lave lidt julemad når hun kommer en uge før jul. :)

Og så kommer min dejlige Louise herop i februar! Jubiii..


Ha det dejligt og nyd den danske mad for mig - jeg saaaavner dansk mad. Men det er nu ikke galt når vi får risengrød mindst 1 gang om ugen (de spiser det hele året rundt). Og sidste uge fik vi klejner til kaffen . Jeg sagde at det er en julekage i Danmark og de grinede bare af mig. haha. Men jeg klager ikke :)


Bless!!!! 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar